top of page

ASIAN BUSINESS COURT

 

Locatie:

Den Haag, Ypenburg

Bedrijfsgebouw

Status:

Gerealiseerd

 

 

Asian Business Court ( ABC) is voornemens om aan de A-13 ter hoogte van de Brasserskade een business center te realiseren. Dit business center biedt ruimte aan verschillende typen ondernemers, de Nederlandse ondernemer die zaken doet met Azië, en de Aziatische ondernemer die zich in Nederland komt vestigen.

Een belangrijke rol hierin speelt het Asian Knowledge Center onderdeel van het Asian Business Court. Dit kenniscentrum, gevestigd op de tweede verdieping van de bedrijfshuisvesting, bestaat uit verschillende Nederlandse bedrijven die de Aziatische bedrijven ondersteunen/adviseren.

 

Is het businesshotel als landmark zichtbaar vanaf de A-13, de bedrijfsruimtes hebben een uitstraling die meer gericht is op de directe omgeving.

De vleugel aan de Rijswijksewaterweg huisvest het Asian Business Court, dat per unit gehuurd kan worden.

De units bestaande uit een showroom van ca. 6 meter hoog waarin een tussenlaag gerealiseerd kan worden.

De vormgeving van de bedrijfsbebouwing sluit aan op die van het businesshotel met conferentiecentrum zodat het geheel als één complex wordt ervaren. Het blok aan de Rijswijksewaterweg wordt gepasseerd door iedereen die naar de wijk Ypenburg gaat. De kop van het blok ligt precies in de zicht-as van de hoofdontsluitingsweg. Iedereen die Ypenburg verlaat, rijdt recht op het gebouw af.

De vleugel aan de zijde van de snelweg heeft ruimte voor het inpassen van een bouwmarkt.

 

Met het businesshotel en het conferentiecentrum als eye-catcher is dit business center al met al een uitgelezen plek voor de Chinese ondernemers.

 

Het gebouw heeft een spectaculaire vormgeving waardoor het zeer goed herkenbaar is vanaf de snelweg. De gezamenlijke entree van het businesshotel en het conferentiecentrum ligt op een hoek van de locatie die direct zichtbaar is als men van de snelweg afkomt.

Bezoekers komen in een ruime, transparante hal die zowel toegang tot het businesshotel als het conferentiecentrum geeft.

Op de tweede verdieping zijn alle zalen van het conferentiecentrum gelegen. In de hoogbouw direct aan de A-13 bevinden zich de hotelkamers en de werkruimtes annex kantoren.

bottom of page