top of page
Situatie

Situatie

Begane grond

Situatie

Situatie

Eerste verdieping met daktuinen

CALAND DOCK

 

Locatie:

Calandkade, Den Haag

550 Woningen

 

Status:

Gerealiseerd

Dit project won in 2020 de Haagse Woonprijs.

Na de succesvolle ontwikkeling en realisatie van 611 woningen, winkels, bedrijfsruimten en een parkeergarage, heeft NU Projectontwikkeling in samenwerking met Kampman Architecten en Stebru Bouw de volgende fase ontwikkeld bestaande uit 5 gebouwen met 550 woningen, drie parkeergarages en ca. 1125 m2 commerciële ruimte (inclusief horeca). Hierdoor is NU Projectontwikkeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van 1.161 woningen in Laakhaven-West te Den Haag.

De gebouwen variëren qua hoogte van 9 tot 12 verdiepingen en lopen trapsgewijs af richting het water waarbij de getrapte gevels zorgen voor een optimale bezonning en uitzicht op het water. Er is in de ontwikkeling veel groen aanwezig op de dakterrassen en in de gemeenschappelijke daktuinen. Tussen de gebouwen worden autovrije speel-/woonstraten aangelegd die direct grenzen aan de voortuinen van de woningen op de begane grond. Dit zorgt voor een aangename leefomgeving voor de bewoners en bezoekers. In de plint aan de Calandkade zal horeca worden gevestigd met terrassen aan het water en is er ruimte voor detailhandel. In de toekomst zal ook een jachthaven worden gerealiseerd waardoor de Calandkade dé plek wordt om te wonen!


Raymond Rijnaars (NU Projectontwikkeling): “In 2014 zijn we gestart met de eerste plannen voor het ontwerp van 7 appartementencomplexen met 611 woningen, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in het al jaren braakliggende Laakhaven-West. Ons bedrijf was hier al een tijd gevestigd en we waren ervan overtuigd dat, ondanks de crisis, dit gebied voldoende kansen bood voor een succesvolle herontwikkeling. De eerste fase bestond voornamelijk uit luxe stadstudio’s en 3-kamerwoningen.

In deze fase worden 550 woningen, voornamelijk 2- en 3-kamerappartementen toegevoegd in dit gebied. Ook nu worden weer gedeelde voorzieningen gerealiseerd zoals grote binnentuinen met veel groen, zonneterrassen, horecagelegenheden, detailhandel en parkeergarages.

 

Via een duurzame WKO-installatie worden alle woningen en commerciële ruimten verwarmd.”


Marcel Kampman (Kampman Architecten): “Wij hebben een ontwerp gemaakt met vijf robuuste bouwblokken waarvan twee paar op een gezamenlijke onderlaag staan. Alle woningen hebben contact met het water en een gunstige bezonning door de bouwblokken zowel horizontaal als verticaal te verjongen richting het water aan de zuidzijde van de locatie. Iedere woning heeft een privé buitenruimte in de vorm van een (binnen)tuin, (frans) balkon, loggia of dakterras.”

Albert-Jan Moerman (Stebru Bouw) ”Door vroegtijdig met NU Projectontwikkeling en Kampman Architecten aan tafel te gaan, zijn wij er wederom gezamenlijk in geslaagd een mooi en groot project verder uit te ontwikkelen en te engineeren. Zodanig dat direct na verkrijgen van de omgevingsvergunning Stebru is gestart met de realisatie van dit project dat medio 2020 gereed zal zijn.”

 

NU Projectontwikkeling heeft voor twee gebouwen zelf beleggers aangetrokken en Fakton Capital uit Amsterdam ingehuurd voor de verkoop van de overige drie gebouwen. Focus Real Estate uit Eindhoven

 

 

is ingeschakeld namens de kopers. Alle appartementen en commerciële ruimten zijn inmiddels verkocht ten behoeve van de verhuur.

 

Voor meer informatie of illustraties kunt u zich wenden tot NU Projectontwikkeling via contact@nuprojectontwikkeling.nl.

bottom of page