top of page

CREPA REYNERS ASSEN

 

Locatie:

Industrieterrein Schepersmaat, Assen

Bedrijfsgebouw

Status:

Gerealiseerd

 

 

 

Crepa Reyners, leverancier van vorkheftrucks, had het voornemen om op het industrieterrein Schepersmaat te Assen twee grote hallen te bouwen als overslagmagazijn. De vorkheftrucks komen veelal in grote hoeveelheden aan en daarom was er behoefte aan een grootschalige opslagruimte. Er werd gekozen voor Assen, aangezien hier reeds een vestiging van het bedrijf aanwezig was.

Er zijn twee separate hallen gerealiseerd, van respectievelijk 4.020 m2 en 5.000 m2, daar het niet zeker was dat Crepa Reyners beide hallen nodig zou hebben. De oostelijke hal zou in ieder geval in gebruik genomen worden. Hier is op de kopse zijde een kantoor ingebouwd.

Door deze keuze ontstond een gebied tussen de hallen, dat als entreegebied fungeert. Dit entreegebied moest tevens een expositieruimte worden voor grote hefwerktuigen.

Wij hebben gekozen voor een tentconstructie die een expressieve uitstraling aan het complex geeft en een ruimte vormt voor exposities. De tent met een doekoppervlak van ca. 850 m2 wordt omhoog gehouden door drie masten van 17 meter lengte. Door de willekeurige en scheve plaatsing van de masten verzelfstandigt de constructie zich ten opzichte van de strakke zilverkleurige hallen.

De tent wordt ‘s avonds van onderaf aangelicht en oogt dan als een grote lampion.

bottom of page