DE WALVIS

 

Locatie:

Eendenplein, Leidschenveen

Buitenschoolse opvang en uitbreiding school

De opgave was om op een vanzelfsprekende manier de bestaande basisschool uit te breiden met 6 lokalen en nevenruimtes ter vervanging van de noodlokalen. Tevens moest onderdak geboden worden aan een buitenschoolse opvang (BSO), met een eigen gezicht maar intern gekoppeld aan de school.

 

De uitbreiding van de basisschool volgt in grote lijnen de architectonische uitgangspunten van het bestaande scholencomplex aan het Eendenplein. Wel is de vrijheid genomen om verbeteringen door te voeren in ruimtelijke en installatietechnische zin.

De BSO heeft een duidelijk eigen uitstraling gekregen met een herkenbare entree die zich onderscheid van de aangrenzende scholen. Door wel dezelfde metselsteen te gebruiken is het één totaalbeeld gebleven.