top of page

DR. KORTMANNSTRAAT

 

Locatie:

Dr. Kortmannstraat, Zoeterwoude

18 appartementen

Status:

Gerealiseerd

 

 

 

Aan de rand van het centrum in Zoeterwoude hebben wij een ontwerp gemaakt voor een complex bestaande uit 18 appartementen. De plek is fraai gelegen aan de singel langs de Dr. Kortmannstraat. De locatie vormt de overgang van de kleinschalige bebouwing aan de Schenkelweg en de Zwetkade naar de vierlaagse appartementengebouwen aan de overzijde van de Dr. Kortmannstraat.

Het plan bestaat uit drie elementen. De twee gemetselde volumes bestaande uit twee woonlagen op een plint sluiten aan op de bebouwing van de Schenkelweg en de Zwetkade. Gedeeltelijk over en tussen de gemetselde volumes is een glasachtig volume van drie lagen geplaatst. De hoogte en detaillering van dit volume sluit aan bij de grotere schaal van de Dr.Kortmannstraat. 

De lage blokken hebben een gevel met een vrije raamindeling. Het hogere blok heeft een strakke indeling met betonnen balkons en een overstekend dak dat een bol accent heeft ter plaatse van de entree. Onder het gehele plan bevindt zich een half verdiepte parkeergarage met  27 parkeerplaatsen. De woningen van de begane grond liggen, door de garage eronder, enigszins verhoogd ten opzichte van maaiveld en hebben zo meer uitzicht. Het glasachtige blok evenwijdig aan de Dr. Kortmannstraat heeft op de bovenste laag 4 penthouses met ruime dakterrassen.

bottom of page