top of page

FUTURA OUDEWATER

 

Locatie:

Cornelis Valeriusstraat, Oudewater

Zorgcomplex

Status:

Gerealiseerd

 

Op het perceel gelegen tussen de Cornelis Valeriusstraat en de A. van Ouwaterstraat in de wijk Brede Dijk van Oudewater was basisschool De Schakels gevestigd. Daar de school naar een andere locatie is verhuisd komt de locatie vrij voor nieuwe ontwikkelingen. De school staat op dit moment leeg en zal binnenkort gesloopt worden.

 

Futurazorg zocht naar locaties voor zorgprojecten in kleinere kernen en heeft in overleg met de gemeente Oudewater gekozen voor deze plek. Futurazorg realiseert kleine wooncomplexen in dorpen. Hierdoor kunnen ouderen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en hoeven ze niet naar een groot verzorgingshuis in dichtstbij zijnde grotere stad.

 

Op de locatie wordt een woonzorgcomplex gerealiseerd met circa 16 wooneenheden en een dienstwoning voor de beheerder van het complex. De begane grond en de eerste verdieping zijn bestemd voor het woonzorgcomplex. Op de tweede verdieping zijn zes appartementen opgenomen die onafhankelijk van het woonzorgcomplex bereikbaar zijn.

De bebouwing is aan de Cornelis Valeriusstraat  en de Herman de Manstraat gesitueerd. Aan de achterzijde aan de A. van Ouwaterstraat  is een tuin opgenomen. De entree van het complex is op de hoek gesitueerd. De grote bestaande bomen op die plek zijn gehandhaafd, zodat voor de entree onder de bomen een prettig verblijfsgebied ontstaat.

 

Het plan als geheel versterkt de entree van de wijk. De hoek met de entree en de bomen moet een herkenningspunt gaan vormen bij het binnenrijden van de wijk. Gekozen is voor een lichtgekleurde gevel die contrasteert met de vrij sombere sfeer van de omliggende woningen.

bottom of page