top of page

Kantoortransformatie Huizen

 

Locatie:

Huizermaatweg, Huizen

18 appartementen + bedrijfsruimte

Status:

In ontwikkeling

 

 

Het betreft hier de transformatie van een kantoorpand uit het begin van deze eeuw naar 18 appartementen en een bedrijfsruimte. Het plan voorziet in achttien woningen, waarvan zes huurwoningen voor de doelgroep sociaal en twaalf vrijesectorkoopwoningen. De benodigde bergruimten zijn inpandig opgelost en er wordt op eigen terrein in 27 parkeerplaatsen voorzien. Aan het gebouw is een extra bouwlaag toegevoegd. Op diverse plekken zijn balkons aangebracht en wijzigingen doorgevoerd in de aankleding van de gevel. Op de begane grond is voorzien in zowel een zelfstandig bereikbare bedrijfsruimte als een centrale entree met inpandige bergruimten voor de woningen en een fietsenstalling.
De extra verdieping is niet als een aparte penthouse-achtige laag vormgegeven, maar qua architectuur als een voortzetting van de verdiepingen eronder. Aanvankelijk is overwogen om de gehele gevel te keimen, zodat kleurverschil tussen oud en nieuw metselwerk vermeden zou worden. De bij de bouw van het kantoorpand gebruikte metselsteen en het type voegwerk is echter zodanig vlak dat de gemetselde gevel weinig uitstraling zou hebben. Daarom is besloten de gevel geheel te voorzien van keramische steenstrips.
Horizontale belijningen integreren de toegevoegde balkons en terrassen en maken het samen met de steenstrips tot een gebouw met een volledig nieuwe uitstraling die past bij het karakter van een woongebouw.


 

bottom of page