INTERIEURRENOVATIE MEE DELFT

 

Locatie:

Hooikade, Delft

Bedrijfsgebouw

 

 

 

De directie van MEE Zuid-Holland heeft Kampman Architecten opdracht gegeven om een bestaand kantoor aan de Hooikade in Delft geschikt te maken voor de samenvoeging van 2 vestigingen van MEE Delft.

In het op een prachtige locatie gelegen pand uit 1990 met gesloten cellenkantoren was aanvankelijk het Riagg en daarna de gemeentelijke Sociale Dienst gehuisvest.

 

Voor de nieuwe gebruikers waren openheid en transparantie de kernwoorden. Om dit gestalte te geven heeft het pand een opvallende metamorfose ondergaan naar een ontwerp van Kampman Architecten.

 

De kosten zijn daarbij niet uit het oog verloren. De prettige samenwerking met aannemer Van Vliet uit Alphen aan den Rijn was hiervoor essentieel. Ondanks de gewenste transparantie konden een aantal binnenwanden blijven staan en systeemplafonds zijn gedeeltelijk blijven hangen. Voor de gangwanden werd een relatief eenvoudig systeem bedacht van houten stijlen, roestvrijstalen u-profielen en gelaagde glasplaten voorzien van inkijkbeperkende folie. Door kleinere of grotere ingrepen, toevoegingen en een goede materiaal- en kleurkeuze hebben veel bestaande elementen, zoals de met turkooizen mozaïek beklede kolommen en de zeer sobere toiletten, een veel betere uitstraling gekregen. Oranje is daarbij - als huiskleur van MEE - op een vanzelfsprekende manier in het kleurenpalet opgenomen.

 

Ventilatietechnisch is het pand op orde gemaakt door het aanbrengen van ventilatieroosters, een betere afzuiging en airco op de bovenste verdieping. In de kantoren is daglichtgestuurde verlichting toegepast met bewegingsmelders.

 

De buitenzijde van het pand is ook bij de renovatie betrokken. Met goedkeuring van de gemeente werd de herkenbaarheid en functionaliteit van de entree sterk verbeterd. Het sterk vervuilde metselwerk is schoongemaakt en qua detaillering verbeterd om in de toekomst minder snel te vervuilen.