top of page

KWEEKDUIN

 

Locatie:

Bloemendaalseweg, Overveen

13 appartementen

Status:

Gerealiseerd

 

 

Het project bestaat uit twee nieuwe villa’s met in totaal 13 luxe appartementen, die een sterk verouderd complex uit de jaren zeventig vervangen. Het klassieke ontwerp van beide villa’s past goed in de omgeving. Het project ligt midden in de villawijk Kweekduin die eind 19de eeuw werd gebouwd.

Elk appartement beschikt over een ruim eigen terras of balkon gelegen op het zuiden en/of zuidwesten. Achter en onder de villa’s wordt voldoende parkeerruimte gecreëerd voor bewoners en bezoekers. Aan de voorzijde blijft de open ruimte met grasveld en boom behouden. Dat biedt de toekomstige bewoners privacy.

 

De witte Villa

 

Voor het ontwerp van deze villa is onder andere het gemeentehuis van Bloemendaal als referentie genomen. Een neoclassicistisch gebouw met plat dak, licht pleisterwerk en verticale lijnen in de gevel die het voorname karakter benadrukken. In de witte villa worden 8 appartementen gerealiseerd.

De appartementen zijn verdeeld over drie bouwlagen en in het souterrain is de parkeerkelder gelegen voor alle appartementen op het terrein. Iedere woning beschikt over een eigen ruime berging. De woonoppervlakte van de appartementen in de villa ligt tussen de 121 m2 en 148 m2.

 

De rode Villa

 

Het referentiebeeld voor het ontwerp van deze villa is de markante villa Dymphna op Bloemendaalseweg 164. Rode baksteen, witte kozijnen, een klassieke kroonlijst en met leien gedekte daken geven een Engelse cottage look. In deze markante villa worden 5 appartementen gerealiseerd. De villa is verdeeld over 4 bouwlagen. Twee woningen bevinden zich op de begane grond en deels in het souterrain. Op de 1e verdieping worden ook twee woningen gerealiseerd en de 2e verdieping kent 1 groot penthouse. Alle woningen hebben in het souterrain een eigen berging. Het woonoppervlak van de appartementen ligt tussen de 111 m2 en 239 m2. 

bottom of page