top of page

MISCANTHUSPAVILJOEN

 

Locatie:

Dedemsvaartweg, Den Haag

Bedrijfsgebouw

Status:

Gerealiseerd

 

Langs de Dedemsvaartweg is een aantal jaren geleden een woningbouwfestival gehouden. Op een strook van circa 2 kilometer lengte zijn diverse experimentele woningbouwplannen gerealiseerd. Op de hoek van de Dedemsvaartweg en de Melis Stokelaan moest nog een plein komen met een paviljoenachtig bouwwerk. Het paviljoen zou een maatschappelijke functie moeten huisvesten. KJD Bouwpartners hebben ons gevraagd hier een idee voor te leveren

Wij hebben gekozen voor een massa op de hoek van het plein tegen het sportpark aan. Het paviljoen biedt vanaf hier een fraai uitzicht over de vaart langs de Melis Stokelaan en het plein blijft een vrije ruimte zonder obstakels.

Om de massa aan het plein niet te groot te maken is de onderste laag van het plan half verdiept in de dijk langs de vaart gelegd. De vloer van dit souterrain ligt hierdoor nagenoeg op waterniveau en heeft, mede door het uitzicht over de vaart, een sterke binding met het water. De laag op het souterrain is aanmerkelijk kleiner, zodat aan voor- en achterzijde ruimte overblijft voor terrassen. Binnen- en buitenruimten lopen hier in elkaar over.

Op het basement is een haakvormig element geplaatst dat zijwand en dak vormt. Het eind van het dak wordt ondersteund door een vrijstaande muur. De begane grond is verder geheel transparant uitgevoerd.

bottom of page