top of page
Urban Parks

URBAN PARKS

 

Locatie:

Burgemeester Elsenlaan, Rijswijk

circa 600 woningen en bedrijfsruimten

Status:

In ontwikkeling

 

 

In onze visie kan UrbanParks, ondanks haar stedelijke karakter, een groene en natuurinclusieve ‘Hub’ worden tussen het Rijswijkse bos in de stad en het Elsenburgerbos in het buitengebied. Hierdoor versterkt het project de groenstructuur van het Havenkwartier en biedt het een aantrekkelijke woonkwaliteit voor de toekomstige bewoners en bedrijven.

 

UrbanParks bestaat uit 5 woongebouwen op een stedelijke laag die correspondeert met de zogenaamde ‘Rijswijkse hoogte’. Deze stedelijke laag biedt ruimte aan een mix van wonen en werk. Parkeren is geheel ondergronds, voor fietsen is ruimte gereserveerd vlak bij de entrees van de woningen. Ook bezoekers kunnen hier hun fiets op een eenvoudige en toegankelijke manier stallen. De rest van de begane grond en een deel van de eerste verdieping worden ingevuld met bedrijfsruimten met volop ruimte voor interessante startups en creatieve (tech) bedrijfjes en leuke werkplekken (coworking spaces) met goede voorzieningen waar jonge ondernemers elkaar ontmoeten en inspireren. Door deze opzet ontstaat een goede relatie tussen het gebouw en het maaiveld.

 

De groenstructuur in het huidige Havenkwartier is vrij zwak (veel verharding). Binnen UrbanParks zien wij mogelijkheden om op maaiveldniveau 3 stadsparkjes toe te voegen. Daarnaast ontstaan op de plint een drietal verhoogde (pocket) parkjes waar (buurt-) bewoners en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Op de stedelijke laag komen privé-daktuinen met ontmoetingsplekken en ‘volkstuintjes’ voor de bewoners van de torens. Binnen de gebouwen faciliteren wij ontmoetingen in de atriumtuinen.

 

De woningen bestaan uit een brede mix variërend van studio’s tot 4-kamerwoningen, geschikt voor starters, complete gezinnen en alles daartussenin, en voor mensen uit alle generaties.

bottom of page