top of page
Waldo Tower
Skyline van Den Haag
Situatie
Waldo Tower

WALDO CITY

 

Locatie:

Waldorpstraat, Den Haag

420 studentenwoningen

Status:

Gerealiseerd

 

Kampman Architecten realiseert in opdracht van NU Projectontwikkeling momenteel verschillende plannen in Laakhaven-West. Eén daarvan is ‘Waldo City’ een omvangrijk bouwproject bestaande uit 416 woningen, 4 bedrijfsunits, 1 kantoor, 1 horecagelegenheid en een parkeergarage. 

Aan de basis van het succes van ‘Waldo City’ staat de ontwikkeling van ‘The Waldo - Living at #yourselfie’. Een door NU Projectontwikkeling bedacht woonconcept met luxe, zeer scherp geprijsde en centraal gelegen stadstudio’s. Het eerste appartementencomplex in Laakhavens-West met 41 woningen werd in juni 2014 binnen twee uur tijd verkocht in de vrije verkoop.

Met ‘Waldo City’ komt NU Projectontwikkeling tegemoet aan de groeiende vraag naar luxe studio’s voor eenpersoonshuishoudens in Den Haag. Waldo City is ontwikkelt en gebouwd binnen een doorlooptijd van slechts 2,5 jaar sinds het ontstaan van het eerste idee. Het project is verkocht aan buitenlandse private investeerders die de woningen zullen gaan verhuren vanaf eind 2016.

Op de kop van de ontwikkeling Laakhavens-West ligt Waldo Tower, het hoogste punt in het Waldo City project dat zojuist is opgeleverd. Waldo Tower is een appartementencomplex met 320 appartementen, bestaande uit een plint met ruimte voor horeca met daarboven 22 verdiepingen met appartementen en een penthouse kantoor.

Naast Waldo City heeft Kampman Architecten ook twee lagere woontorens aan de Waldorpstraat gerealiseerd van 10 en 12 lagen met respectievelijk 46 en 66 appartementen. De laatste ontwikkeling die nog in de ontwerpfase verkeerd is het Waldo Moutain project aan de Calandkade. Dit project bestaat uit vier schuin oplopende bouwblokken die haaks op het Laak kanaal staan met ca 500 twee- en driekamer woningen.

bottom of page